OVER 42 BLJ

TAKEN

De taak van het bataljon is het uitvoeren van operaties in elk soort terrein onder alle weersomstandigheden. 24 uur per dag, zeven dagen in de week. Als infanterist kan dit zowel bereden met voertuigen, uitgestegen en te voet. De kracht zit vooral in de combinatie van voertuigen en uitgestegen infanteristen en dat maakt dat er veel inzetmogelijkheden zijn. Dankzij de (gepantserde) wielvoertuigen is het bataljon over grote afstanden snel inzetbaar. De inzet varieert van gevechts- of vredesoperaties bij rampen tot het uitvoeren van ceremoniële taken.

ORGANISATIE

Aan het hoofd van het bataljon staat bataljonscommandant Luitenant- kolonel Rutger Saathof. Het bataljon bestaat in totaal uit vier verschillende compagnieën. Iedere compagnie heeft een bijnaam en eigen compagniesembleem. De Alfa-, Bravo- en de Charlie compagnie zijn de zogenaamde pantserinfanteriecompagnieën die bestaan uit twee pantserinfanteriegroepen, één zware wapen groep, één sniper groep en een stafpeloton die geleid worden door de compagniescommandanten. De vierde compagnie, de Delta Compagnie, bestaat uit een verkenningspeloton, twee MRAT pelotons (anti- tank), mortieren en de bataljonsstaf.

Logo's Limburgse Jagers
Logo's Limburgse Jagers

Coin

Sinds 1997 krijgt iedere beëdigde Limburgse Jager een genummerde coin uitgereikt. Het unieke nummer op de achterzijde, maakt elke enig in zijn soort. Dit zorgt ervoor dat elke coin een persoonlijk eigendom is. De bronzen coin van zo’n 3,5 centimeter wordt gebruikt om de saamhorigheid te versterken.

image description
COIN 42 BLJ
image description
Achterzijde COIN