Reünie-Orkest Limburgse Jagers

ROLJ 2021

Reünie-Orkest Limburgse Jagers

Laatste nieuws

Het Dankjewelconcert op zondag 17 oktober a.s. is, door omstandigheden, uitgesteld en verplaatst naar 2022. Zodra de datum bekend is zullen we hiervan een bericht plaatsen.

Bron De Limburger

Reportage   'Bedank allemaol' van Limburgse Jagers begin november op televisie

'Bedank allemaol' het initiatief waarmee het muziekkorps van de Limburgse  Jagers mensen eert die  hebben  bijgedragen  aan  bestrijding van het coronavirus, nadert zijn apotheose. Thans wordt de laatste hand gelegd aan een televisiereportage, die begin november door de Limburgse zender TVEllef wordt uitgezonden.

Het 53 muzikanten tellende Reünie-Orkest Limburgse Jagers (ROLJ) onder leiding van dirigent Jos Stoffels was afgelopen zomer in heel Limburg met grotere en kleinere concerten actief om zorgmedewerkers, hulpverleners en verder iedereen die zich tijdens de coronacrisis uit de naad heeft gewerkt te trakteren op (nieuwe) muziek. Als 'extraatje' stelde het korps een nieuwe tekst op met als titel  'Ode aan de helde in de zörg'

TVEllef volgde het korps tijdens zijn zomertour langs onder meer Kerkrade, Maastricht, Stein, Thorn, Stevensweert, Ohé en Laak, Geijsteren en Lottum. Naast het registreren van concerten, interviewde de omroep diverse mensen uit de zorg en van hulpdiensten. Al die opnames resulteren in een serie die in november in verschillende afleveringen op televisie wordt uitgezonden.

Dit najaar volgen nog concerten in Schijndel en Stramproy,  maar iedereen die het korps wil uitnodigen voor zo’n uitvoering kan contact opnemen met het ROLJ via de secretaris: info.rolj@gmail.com.

Repetitieschema in 2021 van het ROLJ zijn op de zaterdagen:

Oktober 23
November 6—20
December 4—18