Reünie-Orkest Limburgse Jagers

ROLJ 2021

Reünie-Orkest Limburgse Jagers

Laatste nieuws

De geplande concerten in januari 2022, Schijndel en Tegelen, zijn verplaats naar een zondag in april/mei.

Hoe zijn de televisiebeelden van TVEllef van ons emotionele programma

                                                           ’Bedank allemaol’
                                 in de praktijk eigenlijk tot stand gekomen?

Het is begonnen met een eerste concert dat min of meer deel heeft uitgemaakt van het project, namelijk het concert op 28 augustus bij Aod Thoear in Thorn. Dat was méér dan een generale repetitie, alleen al door de slechte weersomstandigheden en de kou.

Toch hadden we dat niet willen missen, omdat we daar, samen met een honderdtal echte fans, de reis door de provincie, de ’Tour de Limbourg’, konden voorbereiden en dat gaf Jos Stoffels, onze onvolprezen dirigent, de mogelijkheid om nog eens in alle rust de uitvoering van de partituren te beluisteren.

De reis door de provincie hebben we op 11 september gemaakt, met een door Kupers Reizen in Weert gesponsorde bus. Kwaliteit moet natuurlijk ook hier voorop staan. Tuurlijk! Van Vaeshartelt via Stein, Sittard-Geleen en Geijsteren naar de laatste locatie in Lottum, de Borggraaf.

In de mini-concerten op die locaties hebben we ons respect en dank aan alle hulpverleners tijdens de crisis tot uitdrukking gebracht in de drie pijlers van ons programma:

  • Sfeerrijke, maar minder bekende beelden van Limburg,
  • Gepassioneerde muziek van ons korps, met in achtneming van de mogelijkheden.
  • Interviews met direct betrokkenen uit de zorg in alle facetten,

TVellef heeft de beelden verzorgd en heeft daarmee aangetoond net zo betrokken te zijn bij de crisis als wij. Ook de medewerkers van TVellef voelden de beperkingen, maar hebben er samen een geweldig festijn van gemaakt in hun opnames. Méér dan alleen maar ’Chapeau’ voor Olaf Simons, Ton Balendonck en hun medewerkers. De namen lezen jullie bij de aftiteling. Project méér dan geslaagd.

De filmopnames werden in november als drieluik wekelijks uitgezonden bij omroep TVEllef . Deze opnames zijn nu te zien via muziek en video`s ROLJ.
Klik op onderstaande link Muziek en video`s ROLJ
Veel kijk en luister plezier.