In Memoriam Henk van der Vorst

Op 11 november 1932 kwam Henk als Hendrikus Godefridus Cornelius in het Brabantse Son en Breugel ter wereld. Ofschoon niet ver van Limburg verwijderd was hij een echte Brabander met korte lijnen naar Limburg.

Zijn grote liefde vond Henk in Annie Knoors. Met haar trouwde hij in 1954. Het Reünie Orkest Limburgse Jagers bracht het paar in 2004 een klinkende serenade bij hun gouden huwelijksfeest. Dat werd door Henk en ook door Annie zeer op prijsgesteld. Uit dit huwelijk werden drie kinderen geboren. Bijzonder trots was Henk op zijn kleinkinderen en verheugde zich telkens weer op hun logeerpartijtjes waaraan de kinderen en vooral de kleinkinderen onvergetelijke herinneringen zullen blijven koesteren.

Van Henk herinneren wij ons dat hij met veel plezier, samen met zijn Annie, met de caravan erop uittrok.

Met het oplossen van woordzoekers en tapijtknopen wist Henk zijn tijd goed te vullen en toen Annie hem in 2017 was ontvallen wandelde hij in de nabijheid van Archipel Fleuriade, het huis waar hij, totdat hij overleed, en samen met Annie voorheen gewoond heeft. Een dagelijks borreltje en een pepermuntje gaf iedere dag toch weer enige voldoening nadat hem, in mei 2017, was verteld dat hij ernstig ziek was en nog slechts drie maanden te leven had. In die wetenschap wist Henk te berusten en met toegepaste bestraling was het hem gegeven om op 11 november 2020 op zijn kamer, met zijn naasten en drie jaar later, zijn 88e verjaardag te vieren.

In zijn goede jaren gaf hij zijn medewerking aan het, hoe kan het anders, de carnavalsvereniging en was hij trouw supporter van PSV.

Henk was van 1952 tot 1954 als dienstplichtige al verbonden aan het Regiment Limburgse Jagers en was gelegerd in de toenmalige Ernst Casimirkazerne in Roermond. Wij verwachten dat daar Henk en Annie elkaar gevonden hebben. Met veel moed zette Henk zich in 1953 in bij de hulpverlening aan de mensen in Zeeland tijdens de Watersnoodramp.

Toen Henk rond de eeuwwisseling het Reünie Orkest Jagers gevonden had werd hij niet alleen slagwerker en tambour-maître van het Orkest maar ook een echte ambassadeur in het Brabantse. Met trots en overtuiging liet hij iedereen weten wat voor een mooi orkest en hechte vriendenclub het ROLJ wel was. Fier en trots liep hij in binnen-en buitenland voor het korps uit als tambour-maître, vooral tijdens het defilé van de Nederlandse Veteranen in Wageningen. Zo zal ieder hem zich blijven herinneren. Bovendien was Henk een goed lid van het ROLJ en bezocht vrijwel iedere repetitie en sloeg geen concert over. Hij had de eer om samen met de toenmalig Kapelmeester AlwienLiew On alle repetities en uitvoeringen samen te rijden. Van de eerste CD die het ROLJ op de markt bracht wist Henk er meer dan honderd aan de man te brengen. Dat deed hij uit en met liefde voor ons, maar ook zijn korps.

In 2007 nam Henk op 75-jarige leeftijd afscheid van ons orkest, ondanks dat hij nog goed zijn mannetje stond bij het slagwerk.

Leden die hem nog kennen uit zijn actieve periode in het ROLJ herinneren zich Henk als rustige, bescheiden, vakbekwame en trotse Limburgse Jager.

Het Reünie Orkest Limburgse Jagers zou graag een hem waardig, muzikaal afscheid gegeven hebben. Maar door o.a. beperkingen ten gevolge van corona was ons dit helaas niet toegestaan.

Henk, het ga je goed!

Met Limburgse Jagersgroet, Voor Elkaar, Altijd!

Ereleden, Bestuur, Dirigent en Leden van Reünie Orkest Limburgse Jagers

Leo Hanssen, vicevoorzitter.

In Memoriam Henk van der Vorst
In Memoriam Henk van der Vorst