Veldheren Live in Zuid Nederland

Veldheren Live met Mart de Kruif

Luitenant-generaal bd der Limburgse Jagers Mart de Kruif trekt samen met collega Peter van Uhm met Veldheren Live het theater in. Tijdens dit boeiende theatercollege nemen de twee generaals buiten dient je mee in de wereld van de militairen. Dichter bij de frontlinie kom je niet.

In 2023 begonnen Van Uhm en De Kruif de succesvolle podcast Veldheren Live, een jaar na de Russische inval in Oekraïne. Met de podcast hielpen ze hun vele luisteraars om dit ingewikkelde conflict te begrijpen. Nu brengen de mannen deze succesformule naar de theaters in de vorm van een zeer interessant college, samen met journalist Jos de Groot.

Van Uhm en De Kruif geven in het theatercollege van Veldheren Live een unieke kijk op de huidige militaire situaties in de wereld. Samen met De Groot gaan ze dieper in op de betekenis van oorlog, delen ze hun eigen ervaringen en stellen ze interessante vragen. Kunnen we iets leren van de geschiedenis van oorlogen? En hoe staat het eigenlijk met het leger in Europa? Wat als we vandaag aangevallen worden?

Veldheren Live is op 27 februari in Uden (Markant Theater Maashorst), 3 maart in Breda (Chassé), 4 maart in Venlo (de Maaspoort) en 8 maart in Kerkrade (Theater Kerkrade) 

officiële website Theater.nl

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT