Boekpresentatie Helmen vol verhalen

Helmen Vol Verhalen is een kunstproject van Amy van Son waarin 'jonge' veteranen gekoppeld zijn aan kunstenaars. Het persoonlijke missieverhaal van de veteraan vormt de inspiratiebron voor een kunstwerk met verbeeldingskracht. Men bracht 22 'jonge' veteranen, thuisfront en 22 kunstenaars bij elkaar voor een wezenlijke ontmoeting. Hun gezamenlijke missie is het zichtbaar maken van de relevantie van Nederlandse vredesmissies en de impact daarvan op de deelnemende militairen.

Naast de, rondreizende, expositie van de kunstwerken bestaat er ook een foto expositie. Hierbij zijn de kunstwerken in beeld gebracht samen met het verhaal van de veteraan en kunstenaar. Vandaag werd dan ook nog een boek gepresenteerd over deze verhalen. 


image description
image description

Luitenant-generaal bd Mart de Kruif, natuurlijk ook Limburgse Jager, schreef het voorwoord.

'Helmen vol verhalen gaat vooral over kameraadschap. Dat is het kwadraat van vriendschap. Militairen laten elkaar niet in de steek, laten niemand achter. Ook als kameraden gewond raken of sneuvelen. En zelfs na de dood verdwijnt die band niet.
Zoals bij Tom Krist, wiens peloton nog ieder jaar op 10 juli bij elkaar komt. Want kameraadschap is tijdloos. Net zoals kunst. Hoe mooi is het dan dat het werken, leiden en lijden van militairen wordt verbonden met creativiteit, inlevingsvermogen en handwerk. En iets wordt gecreëerd dat zegt wat stemmen vaak niet kunnen.
​Dat is Helmen Vol Verhalen.'


image description
image description
image description

Onze Regimentscommandant, Lkol Rutger Saathof, was aanwezig, net al een vertegenwoordiging van de Regimentsvereniging. Maar zij waren zeker niet de enige Limburgse Jagers die aanwezig waren! Ook waren o.a. Robin Boon, Roy Grinwis en Jelmer Zwaan (kunstenaar van het kunstwerk van Tom Krist ÈN Limburgse Jager) aanwezig, net als Wil en Marianne Krist.

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT