Uitreiking Vaandelopschrift Uruzgan

Uitreiking Vaandelopschrift Uruzgan

Tijdens de Nederlandse Landelijke Veteranen Dag 2022 werd ons Regimentsvaandel voorzien van het opschrift Uruzgan 2007 vanwege de inzet en krijgsverrichtingen in Afghanistan. Zijne Majesteit de Koning bevestigde de cravatte aan de vaandeltop tijdens een ceremonie op een speciaal daarvoor neergelegd ponton op de hofvijver in Den Haag. 

Voor deze gelegenheid werd een detachement Limburgse Jagers in ceremonieel tenue aangevuld met zes Uruzgan veteranen in het nieuwe veteranentenue. De vaandelwacht met Regimentsadjudant Gerard Theunissen bracht het vaandel bij de eenheid, waarna de Regimentscommandant Overste Ron Plender het vaandel overnam en aan Zijne Majesteit aan bood ter bevestiging van de cravatte. 

Het Regiment leverde in de periode 2007–2010 bijdragen op bataljons-, compagnies- of pelotonsniveau aan de Battle Group in het verantwoordelijkheidsgebied van de Task Force Uruzgan van de International Security Assistance Force ISAF. Van maart tot augustus 2007 en van maart tot augustus 2010 leidde ons Regiment de Battle Group; 42 (NLD) BG LJ. Van december 2008 tot en met maart 2009 (TFE8) en april tot en met juli 2009 (TFE9) waren compagnieën van ons Regiment uitgezonden in hetzelfde gebied.

Gevechtseenheden van het regiment waren vaak betrokken bij vijandcontact tijdens geplande operaties (van wisselende samenstelling, omvang, intensiteit en duur) of vanwege zelfmoordaanslagen, hinderlagen en aanslagen met IED’s. Dit betekent dat het Vaandelopschrift is toegekend aan ALLE militairen van ons Regiment die zijn ingezet in Uruzgan, dus ook aan jou!image description
image description

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT