De tweede MFO-6A nieuwsbrief

Een defensieve actie

Oefening baart kunst

Sinds het indrinken op 5 februari is er bij de MFO-6A veel gebeurd. Wat er precies gebeurd is, wat ze hebben geleerd, en wat ze hebben meegemaakt legt Soldaat 2 Smit ons uit.

‘We hebben veel dingen herhaald. We begonnen met een herhaling van de basis. We hebben aanvallen gedaan, maar ook hebben we defensief opgetreden. Daar komt natuurlijk ook een stukje offensief bij kijken. Alles wordt de hele tijd herhaald, dan blijft het goed in je hoofd zitten. Dat is wel een goede manier. We hebben nu wel echt meer geleerd.’

De afgelopen tijd is het weer enorm wisselend geweest, met grote extremen. Zo werd er in de sneeuw, regen en in de zonneschijn getraind. Het is zwaar werk maar die weersomstandigheden zorgen er wel voor dat de MFO leerlingen in elke omstandigheid ingezet kunnen worden.

In onderstaande foto’s ziet u hoe die defensieve en offensieve acties eruit zien.

image description
Een defensieve actie
image description
De oefenvijand is er klaar voor
image description

De Glock

Naast in het veld bezig geweest te zijn, hebben de MFO leerlingen ook kennis gemaakt met een nieuw wapen, namelijk de Glock. De Glock wordt vaak ervaren als een lastig wapen. ‘Het is leuk om een nieuw wapensysteem te leren. Ik had het alleen wel makkelijker verwacht. Elke handeling moet kloppen. Je merkt dat je anders een heel stuk naast schiet. Ik heb het natuurlijk wel gewoon gehaald.’ vertelt Soldaat 2 Smit.

image description
De Glock in actie
image description
Uitleg over de schietserie

Het eind is in zicht

‘Wat er anders is dan de eerste periode? We doen meer dingen zelfstandig, ze laten ons meer vrij.’ vertelt Soldaat 2 Smit. ‘En je merkt gewoon dat we een hechtere groep worden. Je gaat meer dingen voor elkaar doen. Daardoor wordt je samen één groep.’

Over twee weken begint al de eindoefening van de MFO. Dat wordt een zware week waarin de leerlingen alles moeten geven. Gelukkig is dat voor Soldaat 2 Smit geen probleem.

‘Ik heb wel echt zin om de eindoefening te gaan doen. Daarna is alles afgerond.’

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT