Regiments Week 2023

Van 6 t/m 8 juni werd de traditionele Regimentsweek gevierd. Door allerlei, externe, omstandigheden kon dit geen doorgang vinden rondom de officiële verjaardag van het Regiment, 1 juli. Ook de volgorde van onderdelen was aangepast. Op dinsdag werd de sportdag voor 42BLJ gehouden, op woensdag de beëdiging en op donderdag de Regimentsjaardag.

De beëdiging werd deze keer uitgevoerd in Venlo. Na een verplaatsing door de drukke stad, 'wij marcheren door de straten van ons mooie Limburgse land', werd de beëdiging van een 30tal nieuwe leden van de familie de Jager uitgevoerd aan de Maaskant. Tijdens de beëdiging wederom een mooie toespraak van mevrouw Marianne Krist, moeder van de gesneuvelde elnt Tom Krist. Deze emotionele toespraak maakt het belang van een beëdiging perfect duidelijk. Na afloop was er een receptie in het stadhuis van Venlo. Opvallend was de perfecte samenwerking met de Gemeente Venlo!

De traditionele Regimentsjaardag ving aan met vlaai, hoe kan het anders. Na een gezamenlijke lunch met het bestuur SVRLJ werd verplaatst naar de KKWsimulator, voor velen lang geleden dat er geschoten werd! Het bezoek aan de Historische Collectie werd versterkt met een mooie static show van het parate deel van ons Regiment! Aansluitend legde het Kalf, de jongste luitenant van het parate deel, luitenant de Moor, in ons Heimbetreib uit wat het bataljon het afgelopen jaar allemaal voor de kiezen had gekregen. 

Na deze uiteenzetting werd aangevangen met de jaarlijkse Algemene Vergadering (AV) van de Veteranen Vereniging Regiment Limburgse Jagers. Tijdens deze AV werd onder andere het bestuur decharge verleend voor het gevoerde financiële beleid. Tevens werd de bestuursverkiezing uitgevoerd. Bijzonderheid daarbij was met name het afscheid van scheidend vice-voorzitter Cees van der Ploeg. Door de nieuwe voorzitter, Huub Klein Schaarsberg, werd Cees bedankt voor de jarenlange inzet, natuurlijk inclusief een mooie bos bloemen.

Na de AV ging het gezelschap naar buiten voor het Regimentsappel. Geen herdenking dit jaar, vanwege het feit dat we (het Regiment) dit voor het eerste jaar op 4 mei heeft uitgevoerd.

Het einde van het Regimentsappel was eigenlijk ook direct de start van de feestavond waar jong en oud samen konden genieten onder genot van een hapje en een drankje. Moe maar voldaan werd daarna de thuisreis aanvaard.

image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT