Regiments week 2022

De maand juli is van oudsher verbonden aan de oprichtingsdatum van het Regiment. Om daar de juiste invulling aan te geven is dit jaar gekozen voor verschillende activiteiten op verschillende dagen, om zodoende elk specifieke activiteit voldoende ruimte te geven. Naast de voorlichting aan nieuwe Regimentsleden op maandag was er op woensdag 13 juli de Regimentsjaardag en de Algemene Vergadering VVRLJ. Op donderdag was het Diner de Corps Officieren, om redenen dit jaar niet in het vroege voorjaar maar in combinatie met de Regimentsweek. Op vrijdag was de reünie van TFE3, die exact 15 jaar geleden hun beste beentjes voorzetten in Uruzgan.

Algemene Reünie en AV

Ook dit jaar kan er weer een algemene reünie voor actief dienende en niet actief dienenden worden bijgeschreven. Alleen dit jaar voor het eerst onder het nieuwe bestuur van de gecombineerde SRLJ en VVRLJ, nu SVRLJ genoemd. 

Begonnen met het ontvangen van gasten in ons “Heimbetrieb 42 BLJ” met koffie thee en kuchen waarna na het ophalen van de eerste anekdotes we samen met de staf en de gasten de lunch genuttigd hebben waarna de Regiments jaardag voor de parate veteranen en oud-strijders gescheiden verliep. De vers opgebouwde contacten zouden later op de dag bij een dodenherdenking en kranslegging weer hersteld worden.

Nadat de tijdelijke scheiding een feit was werd aangevangen met de algemene vergadering van SVRLJ om de agenda het jaarverslag de kasboeken en de ingebrachte punten van de leden te bespreken.

In de vergadering heeft het zittende bestuur groen licht gekregen voor het afgelopen jaar en een go om het komende jaar het werk voort te zetten.

image description
image description

Tijdens een gezamenlijke plechtigheid met het bataljon werden onze 244 gevallenen herdacht met een pakkende speech, kranslegging en het brengen van een groet gevolgd door een defilé langs ons monument.

Hierna is deze fantastische dag afgesloten met en heildronk een goed verzorgde BBQ met de nodige pint of een glas fris, welke zeker voor herhaling vatbaar is in 2023.

image description
image description

Diner de Corps Officieren

Tijdens het 68e Diner de Corps van Regiment Limburgse Jagers, dit keer in Valkenburg, werd luitenant-kolonel b.d. Nico Vroom benoemd tot ere-bestuurslid van de Stichting Regiment Limburgse Jagers vanwege jarenlange en uitzonderlijke inzet voor het Regiment. Het leverde hem een ovationeel applaus en oorkonde op. Proficiat!

reünie 42 (NLD) BG TFE 3

Op vrijdag onder een stralende zon een perfecte reünie na 15 jaar! Top om iedereen weer een keer bijeen te hebben!

image description
image description
image description
image description

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT