Oproep Foto archief

Het Regiment en 42e Bataljon Limburgse Jagers zijn al vele jaren goed vertegenwoordigd op het wereld wijde web. Ooit eens bedacht door een oud dpl EWS monteur van de A-cie 42 BLJ (Albert-Jan Bosch) als persoonlijke web “pagina” is nu een veel bezochte website met de daar aan gelinkte sociale media. Al enig jaren is de website ondergebracht binnen de stichting Regiment Limburgse Jagers. Met de komst van een geheel vernieuwde website zijn een aantal onderdelen bij elkaar gebracht in één website, zoals het reünie orkest, veteranen vereniging, stichting Regiment Limburgse Jagers en ook 42 BLJ.

Een van de onderdelen binnen de website is een online fotoarchief. Hierin worden foto's geplaatst vanaf de oprichting (1950) van het huidige Regiment Limburgse Jagers. In onze Historische Collectie zijn in diverse lades vele foto's onder gebracht die door Kpl1 bd Leo van Es worden bekeken en op juiste volgorde of bij het juiste onderdeel bij een worden gebracht.

Het online fotoarchief wordt onderhouden door Kpl1 bd Chris van Straaten, die met enige regelmaat door de foto's in de HC heen snuffelt om interessante foto's in te scannen en deze in het fotoarchief te plaatsen. Ook foto's die worden toegezonden, of geplaatst op facebook worden bekeken en evt. geplaatst in het fotoarchief. Op dit moment staan er iets meer dan 4000 foto’s in ons fotoarchief.

Maar zelf kunt u ook foto's insturen. Heeft u een foto die een plaats verdient in ons fotoarchief, dan kunt u deze via e-mail sturen naar foto@limburgsejagers.nl.

Alle foto's worden bekeken of ze bruikbaar zijn en of ze wel geplaatst mogen worden. Uw foto van nu, is in korte tijd al weer vergeten, maar in ons online fotoarchief blijft deze foto voor iedereen zichtbaar.

Kijkt u gerust eens in ons fotoarchief via fotoarchief.limburgsejagers.nl. Wij zijn dus niet alleen op zoek naar oude foto's, maar zeker ook foto's die u nu maakt op uitzending, oefening of speciale gelegenheid. Beschrijft u bij uw inzending de details van de foto en als deze wordt geplaatst, wordt uw naam als bron informatie bij de foto vermeld. Komt u een foto tegen zonder beschrijving en weet u iets meer te vertellen over een bepaalde foto, dan kunt u dit zelf doen door een reactie toe te voegen. Deze optie is bij de meeste foto’s mogelijk.

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT