Home SRLJ In Memoriam IM In Memoriam Luitenant-Kolonel Bleijerveld

PostHeaderIcon In Memoriam Luitenant-Kolonel Bleijerveld

AddThis Social Bookmark Button

Jan Bleyerveld

Een dag voor zijn 83 ste verjaardag is na een lang ziekbed door het coronavirus de oudste nog levende Regimentscommandant , Luitenant- kolonel Jan Bleijerveld, overleden.
Een Limburgse Jager pur sang. Geplaatst bij het 16e Bataljon Limburgse Jagers als vaandrig werd hij beedigd tot officier en na zijn pelotonscommando overgeplaatst in 1967 op het Pantserinfanterie Rij- en Opleidings Centrum PIROC, te Veldhoven als instructeur voor het net ingevoerde pantserwielvoertuig van eigen bodem, de YP- 408. Hij werd de YP man. Velen waaronder ondergetekende heeft van hem dat nieuwe vak van pantserinfanterist mogen leren wat voertuig exercitie etc betreft. Later keerde hij naar zijn legerplaats Oirschot terug . Op de L' Ot diende hij uiteraard bij 16 BLJ in diverse functies, bij de brigadestaf en was Commandant van 13 StafStafcie.


Hij bleef zijn Regiment altijd trouw, ook bij plaatsingen buiten het Regiment. Natuurlijk frequenteerde hij ook weer zijn PIROC waar hij in 1985 de Hoofd Opleidingszaken werd. En als kroon op zijn regimentsgevoel mocht hij in 1987 de prachtige functie van Provinciaal Militair Commandant Limburg tevens Commandant Regiment Limburgse Jagers gaan vervullen op de Hoofdwacht op het mooie Vrijthof in Maastricht. Een mooiere afsluiting van zijn militaire carriere kon hij zich niet wensen. In 1992 droeg hij de functies over aan ondergetekende.


In zijn functie als Regimentscommandant heeft hij aan de wieg gestaan van de oprichting van de Stichting Regiment Limburgse Jagers en ook aan de oprichting van het Reunie Orkest Limburgse Jagers. Waar mogelijk ging hij mee met concertreizen van het Orkest naar het buitenland , Seedorf, Slovenie etc.

 

Waar mogelijk was hij na zijn pensionering aanwezig bij beeddigingen, diner de corps en welke regimentsactiviteit ook.
Wij zullen zijn zijn goedlachse en opgeruimde karakter missen. En ook zij genieten van een goede maaltijd.

 

ljvv

Voor zijn brede inzet als Limburgse Jager was hij door lkol Jacops benoemd te Limburgse jager van Verdienste.

 

Mede namens velen wil ik zijnechtgenote Mannie en haar kinderen en kleinkinderen veel sterkte wensen na deze verschrikkelijke weken van angst voor het verlies van Jan en vader.

 

Jan , dank voor je inzet en kameraadschap

 

Nico Vroom voorzitter Stichting RLJ

 

 

Jan Bleyerveld1

Jan Bleyerveld2
Jan Bleyerveld3