Home SRLJ In Memoriam

PostHeaderIcon In Memoriam

PostHeaderIcon In Memoriam aooi bd Ben van Mierlo

AddThis Social Bookmark Button

Benvan Mierlo

Op 29 januari is overleden oud BA aooi bd Ben van Mierlo. Aooi Ben van Mierlo is in de jaren 1991-1992 BA 42 BLJ geweest en daarvoor van 1987-1990 S3 Tgv bij BLJ.

 

Namens het Regiment Limburgse Jagers wensen wij familie en vrienden veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

 

Klik hier om de rouwkaart te openen.

 

PostHeaderIcon In Memoriam Brigade-generaal Henk Coopmans

AddThis Social Bookmark Button

imhenkcoopmans

Ons bereikte het bericht dat op 21 januari 2020, Brigade-generaal bd Henk Coopmans is overleden. Begin zeventiger jaren diende hij in Seeorf bij BLJ als verbindingsofficier 1972-73 en compagniescommandant ACie 1974.

Namens het Regiment Limburgse jagers wensen wij familie en vrienden veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

 

Klik hier om de rouwkaart te openen.

 

PostHeaderIcon In Memoriam Brigade-Generaal bd Tomasso

AddThis Social Bookmark Button

Op 8 december 2019 is overleden Brigade-Generaal bd Tomasso.

Namens het Regiment Limburgse Jagers wensen wij familie en vrienden veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.

IM Tomasso01

IM Tomasso

 

PostHeaderIcon Grafsteen veilig gesteld

AddThis Social Bookmark Button

steen-frankjanssens

Op 17-11-1995 is tijdens de eindoefening voor IFOR 1 de Limburgse jager Frank Janssens om het leven gekomen. Frank was SLA schutter van het 2e pel A-gp C-cie.

Zijn toenmalige waarnemend gpc, sgt bd Remkes Lourens, heeft, toen hem ter ore kwam dat het graf werd geruimd, de steen veilig gesteld. De afgelopen jaren heeft Remkes diverse kransen gelegd, danwel bij het graf, of anders in Wollseifen, Vogelsang.

 

Lees meer...

 

PostHeaderIcon In Memoriam Kol bd Henk Paulusma

AddThis Social Bookmark Button

im paulusma 1

Op 7 december jl is overleden Kolonel bd Henk Paulusma, Limburgse Jager van verdienste. Kolonel Henk Paulusma was een van de markante collega’s uit de Koude oorlog periode . Hij diende bij het 16e Bataljon Limburgse Jagers en was later Commandant van 41e Bataljon Stootroepen en Commandant Korps Mobile Colonnes . Hij bleef zijn regiment trouw en liet dat zien om onder zijn voorzitterschap het 50 jarig bestaan in 2000 te organiseren. Een groot succes met activiteiten in Maastricht, Kerkrade, Roermond, Venlo, Weert en Seedorf/Zeven.

 

 

Lees meer...

 

PostHeaderIcon In Memoriam Eric Kuijpers

AddThis Social Bookmark Button

im erickuijpers 1

Op 5 december jl is overleden de voorzitter van ons Reunie Orkest Limburgse Jagers, Eric Kuijpers.

Eric was al tijdens zijn dienstplicht periode, 1961, als tamboer bij het Tamboer en Fanfarekorps een bekende persoon. Hij schitterde als reserve Tamboer Maitre op een hoes van een Langspeelplaat en vijf single plaatjes.

 

Lees meer...

 

PostHeaderIcon In Memoriam Kolonel de Leeuw

AddThis Social Bookmark Button

deleeuw

Op woensdag 26 juli 2017 is Kolonel bd Jan Willem de Leeuw overleden. Kolonel de Leeuw was mede oprichter en erevoorzitter van de Stichting Regiment Limburgse Jagers. In die hoedanigheid heeft hij na dat de Verenging De Limburgse Jager in 1975 te ruste was gelegd weer structuur gebracht in een organisatie om het Regiment te ondersteunen. Ondersteunen waar het betreft de uitgave van het magazine de Limburgse Jager, waar hij gedurende 10 jaar de

Lees meer...

 

PostHeaderIcon In Memoriam Kol Leen Schreuders

AddThis Social Bookmark Button

schreuders-2

Op 12 juni 2017 is Kolonel Leen Schreuders overleden. Velen van ons kende Kol Schreuders als bataljons commandant 16 BLJ en als commandant van de KMS. Kol Schreuders was indien mogelijk aanwezig bij RLJ activiteiten.

 

Kol Schreuders heeft ook gediend in Korea, waar hij tot 2 keer toe aan de dood is ontsnapt. Leest u hier het verhaal op de website van het veteraneninstituut.

 

 

Namens het Regiment Limburgse Jagers wensen wij familie en vrienden veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

 

schreuders-1

schreuders-3

 

PostHeaderIcon Erecouloir Lgen Meines

AddThis Social Bookmark Button

Geachte Regimentsgenoten,

Eerder hebben wij u via deze site op de hoogte gebracht van het overlijden van Lgen Ted Meines.


In verband met het afscheid van hem en de plechtigheden daarom heen ontvingen wij van het Veteranen Platform het volgende bericht:

 

Lees meer...

 

PostHeaderIcon Overlijden Lgen Meines

AddThis Social Bookmark Button

Geachte Regimentsgenoten,

Ongetwijfeld hebben jullie gelezen over het overlijden van Lgen Ted Meines. Op onze site hebben we namens het Regiment, 42 BLJ, VVRLJ en SRLJ een in memoriam geplaatst.

 

Lees meer...

 

PostHeaderIcon In Memoriam Luitenant-generaal bd Meines

AddThis Social Bookmark Button

tedmeines

Ook wij kregen kerstavond het bericht dat Luitenant-generaal Ted Meines was overleden. Gelet op eerdere berichten over zijn afnemende gezondheid en met de gezegende leeftijd van 95 jaar is dat geen verrassing.
Wat ons ontroerd is dat Meines naast zijn militaire carrière zich intens heeft bezig gehouden met de positionering van veteranen in de maatschappij. Zijn rol in het verzet en zijn uitzending naar Indië zullen dat ongetwijfeld hebben bewerkstelligd. Immers hij heeft aan de lijve ondervonden wat onze kameraden voor het Vaderland aan inzet hebben verricht. Hij wist en droeg dat voortdurend uit dat veteranen erkenning en waardering verdienden, ondanks de tegenstroom die vaak in de maatschappij te voelen was. Iedereen kon het ook waarderen dat hij, ondanks de grote stroom van ontkerking, zijn boodschap gelardeerd was met zijn vaste vertrouwen in God.
Meines heeft met zijn inzet het voor elkaar gekregen dat, ondanks grote verdeeldheid onder veteranen, er een Veteranen Platform is opgericht, dat thans beschouwd mag worden als de spreekbuis van de veteranen-gemeenschap. Wij zijn Meines daar dankbaar voor.


Onze condoleance gaat uit naar zijn familie en zijn vrienden. We vertrouwen erop dat hij een waardig afscheid krijgt.

 

Regiment Limburgse Jagers
42° Bataljon Limburgse Jagers
Veteranen Vereniging Regiment Limburgse Jagers
Stichting Regiment Limburgse Jagers

 

 

 
Meer artikelen...